Seminar A: Evensong

08 Mar 2018

Trefoldighetskirken

Seminarleder: Terje Kvam. Bli med i koret og få samtidig innblikk i hvordan man arbeider fram en anglikansk Evensong. Evensong er en aftenbønn i anglikansk tradisjon. Mesteparten av  liturgien blir sunget og koret har en svært sentral posisjon. Evensong har en svært lang tradisjon i England og det finnes meget stort antall komposisjoner spesielt for denne gudstjenesten. De bibelske salmene og cantica er sentrale elementer i en Evensong.

Seminar B: Barnekor som trosopplæring

08 Mar 2018

Gamle Aker menighetshus

Yngvild Wattum Stuksrud  presenterer hvordan de har jobbet med barnekor som en del av trosopplæringsplanen. Hun er opptatt av å bruke salmeboken og liturgiske ledd i korarbeidet og vil presentere praktiske arbeidsmetoder fra sitt arbeid.

Tonje Kristoffersen (rådgiver for trosopplæring i Oslo bispedømme) presenterer innhold, metodikk og rammer for hvordan barnekor kan være del av en trosopplæringsplan.

Seminar C: Guttekor del 1 Hvor lyst bør gutter synge? - Arbeid i Guttekor

08 Mar 2018

Norges musikkhøgskole

Seminaret arrangeres i samarbeid med Norges musikkhøgskole og holdes av Judith Kamphues og Kai-Uwe Jirka i felleskap. Del 1 vil fokusere på et historisk blikk på Berlins guttekor og arbeid i koret med henvisning til litteratur og sosial kontekst.

Seminar D: Guttekor del 2 Presentasjon . Guttestemmen og dirigering

08 Mar 2018

Norges musikkhøgskole

Del 2 av seminaret med Jutith Kamphues og Kai-Uwe Jirka handler om stemmeomfang, utvikling av teknikker for stemmebehandling og øving samt hvordan man dirigerer et guttekor.

Seminar E: Akustisk band i Gudstjenesten

08 Mar 2018

Gamle Aker menighetshus

Å spille på lag med rom og akustikk er en utfordring. Kan det løses på en god måte? Alf Knutsen og Jon Børge Askeland vil gi praktiske eksempler og dele sine erfaringer med bruk av akustisk band på gudstjenester i Fjellhamar kirke.  

Please reload

Disse har ansvar for seminarene
Kai-Uwe Jirka

er en av Tysklands fremste kordirigenter og har siden 2002 vært professor i kordireksjon og dirigent for Staats- und Domchor ved Universität der Künste Berlin. Siden 2006 har han også vært kunstnerisk leder for Sing-Akademie zu Berlin som er et av de eldste blandakorene i verden i dag. Jirka har dirigert korensembler som blant andre Rundfunkchor Berlin, Vokalconsort Berlin og Hilliard Ensemble, og har overtatt korinnstuderingen for dirigenter som Ton Koopman, Kent Nagano, Claudio Abbado og Sir Simon Rattle.

Alf Knutsen

er kantor, utdannet fra Norges Musikkhøyskole i Oslo. Han bruker orgelet på tradisjonelt vis på de fleste gudstjenester, men bruker band på noen gudstjenester. «Jeg liker ordet ensemble bedre enn band. Altså at musikerne finner sin plass i et musikalsk ensemble. Ved å variere tonefølget på gudstjenester opplever jeg at salmene åpnes for nye og fornyes for gamle”. 

John Børge Askeland

er lektor i musikk, utdannet fra Jazzlinjen ved Trøndelag musikkonservatorium. Han jobber freelance som bassist ved siden av å være lærer ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate. ”Når en person kommer bort til meg etter en gudstjeneste og forteller at den salmen ble ny for vedkommende etter å ha hørt den i en ny innpakning, opplever jeg at jeg er med på noe stort”. 

Terje Kvam

Tidligere domkantor i Oslo trenger neppe noen ytterligere presentasjon. Han har posisjonen som en av Norges fremste korledere. Terje innførte Evensongtradisjonen i Norge og har arbeidet med Evensong gjennom hele sin tjeneste som kirkemusiker og kan trygt sies å være en nestor på dette området.

Yngvild Wattum Stuksrud

Yngvild Wattum Stuksrud er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og jobber som kantor i Vardåsen menighet i Asker der hun har etablert Vardåsen kirkes korskole og kammerkoret Vox Cordis.  

Stuksrud tar for tiden en masterutdanning i kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole der hun skriver masteroppgave om «opplæring i barnekor med kirken som læringsarena». Hun har også studert kirkemusikk ved St. Olaf Collage, USA, der hun ble tatt opp i det ærverdige «St.Olaf Choir». 

Judith Kamphues

Judith Kamphues er utdannet sanger og sangpedagog ved Musikkhøgskolen i Lübeck og Universität der Künste Berlin.Hun er sangpedagog for Staats- und Domchor Berlin og leder også ensemblet DIE VOKALISTINNEN.

Hennes didaktiske fokus er på opplæring av unge stemmer. Gjennom årene har hun utviklet et undervisningskonsept som i tillegg til musikalsk og vokal utvikling også omfatter fysiske øvelser, med blant annet elementer fra Pilates, Yoga og Qi Gong.

seminarer